Trail-O při Grand Prix Silesia 2013

4. závod Českého poháru na klasické trati a závod Temp-O

 

 

Centrum závodu:

Bohdanovice hřiště
GPS: 49°54'6.188"N, 17°38'35.500"E

 

Program:

Sobota 20.7. od 11:00 h – závod na klasické trati zařazen do Českého poháru
Neděle 21.7. od 9:00 h – závod Temp-O

 

Prezentace:

V centru
pátek 9:00 – 15:00, 19:00 - 20:00
sobota 9:00 – 10:00 hodin, 19:00 - 20:00
neděle – individuálně pouze po předchozí domluvě

 

Vyjímky z pravidel:

Na časových kontrolách bude pouze jeden rozhodčí a nebudou rozhodčí na kontrolách.

 

Protesty:

S vkladem 200 Kč k rukám ředitele závodu nebo členu jury do 15 minut po ukončení závodu.

 

Navrhované složení jury:

Jana Kosťová
Pavel Dudík
Zbigniew Socha

Definitivní složení jury, bude upřesněno v den závodu a zveřejněno v centru a v cíli závodu

 

Výsledky a vyhlášení:

Předběžné výsledky budou vyvěšeny v centru závodu. Definitivní pak na http://silesia.obopava.cz/silesia_2013 a na stránkách http://www.trailo.cz

Protest proti výsledkům do 10 dnů na adresu jana.glabaznova gmail.com

Vyhlášení vítězů proběhne po každém závodě samostatně, co nejdříve to bude možné.

 

WC:

Bezbariérové WC pouze v centru závodů

 

Funkcionáři závodu:

Ředitel

Stavitel tratí

Oponent

Organizační zajištění

Jana Glabazňová

Jana Glabazňová

Lenka Forstová

Přátelé OB Opava

 

       

Pokyny sobota

Tratě:

Klasická trať s volným pořadím kontrol; délka 2 km; 20 kontrol + 3 časové kontroly

Na trať lze nastoupit na dvou místech (start1 a start2). Cíl je společný pro všechny závodníky. Start2 je v místě cíle a je určen pro závodníky pěší etapy GPS.

Pohyb závodníků je povolen pouze po cestách 504, 505 a 506 (tlustá plná a tlustá čárkovaná) a v mapě označených červenou čárkovanou čárou. V místě, kde není v terénu zřejmá hranice cesty, bude páskou vymezen koridor.

V případě kontroly s možností pouze A - Z nebude v terénu vyznačeno rozhodovací stanoviště.

Žádáme závodníky, aby se po trati pohybovali tiše a jakoukoliv komunikaci omezili jen na nejnutnější minimum.

 

Časové kontroly:

Časové kontroly jsou umístěny za cílem vlastního závodu.

Všechny tři časové kontroly jsou sdružené do jednoho stanoviště. Závodník obdrží svazek map a po výzvě časoměřiče si sám postupně odkrývá jednotlivé mapy. Závodník musí odpovědět dříve, než odkryje další mapu. V posloupnosti map je dovoleno postupovat pouze dopředu a není dovoleno se vracet k již vyřešeným mapám. Všechny úkoly na časovkách mají ve správné pozici lampion, takže odpověď Z (Zero) není správně.  Po třetí odpovědi je ukončeno měření času a výsledek zaznamenán do průkazu.

Limit na odpovědi je 180 s a závodník bude upozorněn 10 s před koncem limitu.

Správné odpovědi se započítávají do bodového zisku celého závodu a za každou špatnou odpověď je závodníkovi připočteno 60 s k naměřenému času.

Závodník odpovídá nahlas a zřetelně. Označuje lampiony názvy hlásek české abecedy (A, B, C, D, E, F) anebo pomocí mezinárodní hláskovací abecedy (Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot). Správnou odpověď lze také ukázat v tabulce na listu s mapou.

 

Start:

V 11:00 hodin start prvních závodníků. Vzdálenost z centra pěšky 2,4 km ( přes cíl E2 GPS) autem 3,5 km, možnost dopravy autem konzultujte s Janou Glabazňovou.

Pro závodníky absolvující E2 pěšího závodu GPS bude zřízen start 2 ve vzdálenosti asi 600 m od cíle druhé etapy GPS. Cesta na start E2 vede kolem cíle E2.

Cesta z cíle pěšího závodu bude značena žlutými fáborky.

ŽÁDÁME ZÁVODNÍKY, ABY POSLALI Z CÍLE SVŮJ ČIP NA VYČTENÍ DO CENTRA ZÁVODŮ, ABY MOHLA BÝT UKONČENA ETAPA.

 

Časový limit:

Start 1 kategorie Open – 120 minut

Start 2 kategorie Open – 123 minut

Kategorie Para a závodící asistenti – 140 minut

 

Terén:

Po většinu trati dobře udusaná lesní cesta s drobným převýšením, místy kamenitá. V malé části trati je vyznačený koridor mimo cestu, kde je sjízdnost na vozíku obtížnější a pomoc asistenta nezbytná.

 

Mapa:

Bludiště; měřítko 1 : 5 000, E=2,5m, ISOM2000 mapoval v roce 2003  Z. Lenhart; revize 2013 E. Cigoš, Z. Lenhart, P. Matula; úprava pro trail-o Jana Glabazňová

 

Systém ražení:

Závodníci vyznačují své odpovědi do průkazu vlastními kleštěmi. Průkazy budou vydávány na startu. Omezené množství kleští k zapůjčení na startu.

 

 

 

 Pokyny neděle

 

Tratě:

Závod Temp-O, což znamená, že se závod skládá pouze z časových kontrol. O výsledku nerozhodují body, ale pouze dosažený čas, včetně penalizace. V kategorii Open a pro odvážné para se silnými asistenty je připraveno 9 stanovišť s různým počtem kontrol, celkem 23. Podle aktuální situace budou para závodníci moci ukončit závod na 7. stanovišti (18 kontrol).

Závodník postupuje samostatně mezi stanovišti vždy až do místa označeného pořadatelem a do vlastního prostoru stanoviště vstupuje až na vyzvání rozhodčího.

 

Terén:

Nerovná cesta přes louku k prvnímu stanovišti, poté o něco lepší lesní partie. Lesní pěšina k 8. stanovišti stoupá svahem prudkého kopce.

 

Stanoviště:

Na jednotlivých stanovištích závodník obdrží svazek map, kde na úvodní straně má informace o stanovišti, mimo jiné i o počtu úloh. Po výzvě časoměřiče si sám postupně odkrývá jednotlivé mapy. Závodník musí odpovědět dříve, než odkryje další mapu. V posloupnosti map je dovoleno postupovat pouze dopředu a není dovoleno se vracet k již vyřešeným mapám.

Ve správné pozici nemusí být umístěn žádný lampión, pak je správná odpověď Z (Zero)

Na stanovištích je umístěn různý počet lampionů nejvýše 6. Závodník odpovídá nahlas a zřetelně. Označuje lampiony názvy hlásek české abecedy (A, B, C, D, E, F, Z) anebo pomocí mezinárodní hláskovací abecedy (Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Zero). Správnou odpověď lze také ukázat v tabulce na listu s mapou.

Po poslední odpovědi je ukončeno měření času a výsledek zaznamenán do průkazu.

Limit na odpovědi je 45s x počet úloh na stanovišti. Závodník bude upozorněn 10s před koncem limitu.

Za každou špatnou odpověď je závodníkovi připočteno 45s k naměřenému času.

Některá stanoviště jsou poměrně blízko sebe a mohou proto být viditelné i lampiony z jiných stanovišť. Pozorně sledujte vymezovací pásky v terénu a rozhodčí při ukazování lampionů.

 

Start:

Od 9:00 hodin. Vzdálenost z centra na start 800m. V místě startu velmi omezená možnost parkování.

 

Cíl:

Po ukončení závodu se závodník vrací stejnou cestou zpět. Dbejte pokynů pořadatelů a i při cestě zpět nevstupujte do prostoru stanovišť bez vyzvání.

 

Mapy:

Strážný; měřítko 1 : 2 000, E=2,5m; mapoval v roce 2003  ISOM2000 Z. Lenhart; revize 2013 Z. Lenhart, P. Matula; úprava pro trail-o Jana Glabazňová